Pasta met pistachepesto en krokante groentjes
Pasta met pistachepesto en krokante groentjes
Bereiding
1
Hak de munt fijn. Snij het uiteinde van de boontjes en halveer ze. Maak de pistachepesto: doe de pistachenootjes samen met de rucola, de Parmezaanse kaas en de olijfolie in een cutter of blender. Mix tot een gladde pesto. Voeg eventueel wat extra olijfolie toe. Proef en kruid met peper en zout.
2
Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Blancheer de boontjes samen met de broccoliroosjes 5 min. in kokend licht gezouten water. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water.
3
Stoof de courgette aan in wat olijfolie op een zacht vuurtje. Voeg er de boontjes en de broccoliroosjes aan toe. Stoof de groentjes kort tot ze beetgaar zijn en kruid met peper en zout. Giet de pasta af en meng er enkele eetlepels pesto doorheen. Schep de pasta in een grote schaal en serveer er de groenten over. Werk af met de munt en rasp er wat citroenschil over.