Pasta met tomaten, mozzarella, spek en basilicum

Pasta met tomaten, mozzarella, spek en basilicum
Voorbereiding 20 min.
Kooktijd 10 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

fusilli
200 g
gerookte spekblokjes
150 g
bol(len) buffelmozzarella
1
takjes basilicum
2
grote tomaten
2
olijfolie
peper
zout

Pasta met tomaten, mozzarella, spek en basilicum

Bereiding

1

Kook de pasta in een ruime hoeveelheid gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roerbak de spekblokjes in een pan zonder vetstof. Haal de blokjes uit de pan. Snipper de basilicum en snij de mozzarella in kleine stukjes.

2

Maak een kruisvormige insnijding in de onderkant van de tomaten en dompel ze 1 min. onder in kokend water. Haal ze uit het water met een schuimspaan en pel ze. Snij daarna in vier, ontpit ze en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Giet 2 el olijfolie in een pan en bak er de tomatenblokjes even in. Voeg ook de spekblokjes toe.

3

Laat uitlekken en giet bij de tomaten- en spekblokjes. Besprenkel met een scheut olijfolie en kruid met de basilicum en peper. Verdeel over de borden en werk af met de mozzarella. Breng op smaak met peper en dien onmiddellijk op.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
212kcal
Vetten
5g
Zout
0,58g
Eiwitten
8,3g