Pasta pesto met krokante groentjes en amandelen
Pasta pesto met krokante groentjes en amandelen
Bereiding
1
Breng gezouten water aan de kook. Blancheer er de broccoliroosjes drie minuten in. Schep ze uit het water en laat schrikken onder koud water. Doe de fusilli in hetzelfde water en breng terug aan de kook volgens aanwijzing op de verpakking.
2
Snij de tempeh in hapklare stukjes. Snipper de ui fijn en fruit ze glazig in olijfolie. Snij de courgette in halve maantjes en voeg samen met de geblancheerde broccoli bij de ui. Stoof een 5-tal min. mee. Bak na enkele minuten de tempeh mee en kruid met peper en zout.
3
Giet de pasta af maar bewaar een beetje van het kookvocht. Meng de pasta onder de groenten. Voeg de pesto en het kookvocht toe en meng alles goed onder elkaar. Rasp de schil van de citroen en doe dit bij de pasta. Bestroooi met de pecorino en de amandelschilfers.