Pasta piccata met oesterzwam en kalkoen

Pasta piccata met oesterzwam en kalkoen
Voorbereiding 15 min.
Kook 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Middelmatig

Ingrediënten voor:

personen
MAX
farfalle
250 g
peterselie
6 g
kalkoenblokjes
300 g
oesterzwam
300 g
spinazie
125 g
kappertjes
1 el
citroen
1 st
witte wijn
50 ml
kippenbouillonblok
0.25 st
Parmezaanse kaas
50 g
kookvocht
150 ml
boter
maizena
1 c.à.c
peper
zout

Pasta piccata met oesterzwam en kalkoen

Bereiding

1

Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking in gezouten water al dente. Hou bij het afgieten van de pasta een deel van het kookvocht bij. Versnipper de peterselie.

2

Kruid de kalkoenblokjes met peper en zout. Verhit een klont boter in een pan en bak het vlees over een middelhoog vuur gaar. Haal het vlees uit de pan en houd warm. Voeg een nieuw klontje boter toe en bak de oesterzwammen gaar. Voeg dan de spinazie toe en laat in 1 min. slinken. Kruid met peper en zout en haal uit de pan. Voeg opnieuw een klontje boter, kappertjes, citroensap, witte wijn, het kookvocht (hou 2 el over) en een bouillonblokje toe. Klop de maizena in het overgebleven kookvocht los en voeg al roerend toe aan de pan. Laat de saus eventjes inkoken. Proef en kruid indien nodig bij met peper en zout.

3

Meng de kalkoen, groenten, peterselie en pasta onder de saus. Serveer met de Parmezaanse kaas.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
108kj
Vetten
1,4
Zout
0,31
Eiwitten
8,2