Pasta piccata met oesterzwam en kalkoen
Pasta piccata met oesterzwam en kalkoen
Bereiding
1
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking in gezouten water al dente. Hou bij het afgieten van de pasta een deel van het kookvocht bij. Versnipper de peterselie.
2
Kruid de kalkoenblokjes met peper en zout. Verhit een klont boter in een pan en bak het vlees over een middelhoog vuur gaar. Haal het vlees uit de pan en houd warm. Voeg een nieuw klontje boter toe en bak de oesterzwammen gaar. Voeg dan de spinazie toe en laat in 1 min. slinken. Kruid met peper en zout en haal uit de pan. Voeg opnieuw een klontje boter, kappertjes, citroensap, witte wijn, het kookvocht (hou 2 el over) en een bouillonblokje toe. Klop de maizena in het overgebleven kookvocht los en voeg al roerend toe aan de pan. Laat de saus eventjes inkoken. Proef en kruid indien nodig bij met peper en zout.
3
Meng de kalkoen, groenten, peterselie en pasta onder de saus. Serveer met de Parmezaanse kaas.