Pastagratin met zalm

Pastagratin met zalm
Voorbereiding 20 min.
Kooktijd 40 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Schelpjespasta
250 g
Olijfolie
Prei(en)
1
Nootje boter
0.5
Lente-ui, gesnipperd
0.5
Ricotta
1 el
Zalmfilet
250 g
Parmezaan, geraspt
50 g
Zout, peper

Voor de saus:

Kreeftenbisque
200 ml
Tomatenpuree of passata
50 ml
Room
60 ml
Zout, peper

Pastagratin met zalm

Bereiding

1

Kook de pasta al dente (volgens de aanwijzingen op de verpakking) in een grote pan gezouten water met een scheutje olijfolie. Giet af en spoel onder koud water.

2

Was en snipper de prei. Laat de boter smelten in een stoofpan en fruit de prei samen met de lente-ui. Kruid met zout en peper, zet het vuur uit en zet de pan apart. Voeg de ricotta toe en kruid eventueel bij naar smaak. Snij de zalm in grote blokjes en schep ze door het preimengsel.

3

Maak nu de saus: giet de bisque, de tomatenpuree en de room bij de prei en zalm en kruid met zout en peper. Breng aan de kook en laat tot de helft inkoken. Proef en kruid eventueel nog wat bij. Schep de pasta door de saus en giet alles in een ovenschaal. Strooi er Parmezaan over en bak 10 min in de voorverwarmde oven (200°C).