Pastasalade in bokalen met pestoroom

Voorbereiding
25 min.
Kooktijd
10 min.
Rusttijd
0 min.
Moeilijkheid
Makkelijk
Ingrediënten voor:
personen
MAX
Voor de pestoroom
Pastasalade in bokalen met pestoroom
Bereiding
1
Kook de pasta in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
2
Maak de pestoroom. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Pel de knoflook. Mix hem in de keukenrobot met de pijnboompitten, het basilicum, de peterselie, de Parmezaanse kaas en de olijfolie tot een gladde pesto. Roer er de roomkaas onder.
3
Spoel en halveer de kerstomaten. Giet de pestoroom in de bokalen. Vul verder met de penne, de rucola, de mozzarella en de kerstomaten. Sluit de bokalen en bewaar ze koel tot gebruik.
Voedingsinformatie
per 100 g
Energie
228kcal
Vetten
17g
(waarvan verzadigde vetten)
4,9g
Suiker
2,3g
Vezels
1,2
Zout
0,21g
Eiwitten
6,8