Pastasalade in bokalen met pestoroom

Pastasalade in bokalen met pestoroom
Voorbereiding 25 min.
Kooktijd 10 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Voor de pestoroom

Pijnboompitten
1 handvol
Knoflook
1 st
Basilicum
1 bosje
Takjes bladpeterselie
6 st
Geraspte Parmezaanse kaas
2 el
Olijfolie
50 ml
Roomkaas (type Philadelphia)
2 el

Voor de salade

Penne
80 g
Kerstomaten in diverse kleuren
12 st
Rucola
1 handvol
Bollen mozzarella
10 st

Pastasalade in bokalen met pestoroom

Bereiding

1

Kook de pasta in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.

2

Maak de pestoroom. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Pel de knoflook. Mix hem in de keukenrobot met de pijnboompitten, het basilicum, de peterselie, de Parmezaanse kaas en de olijfolie tot een gladde pesto. Roer er de roomkaas onder.

3

Spoel en halveer de kerstomaten. Giet de pestoroom in de bokalen. Vul verder met de penne, de rucola, de mozzarella en de kerstomaten. Sluit de bokalen en bewaar ze koel tot gebruik.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
228kcal
Vetten
17g
(waarvan verzadigde vetten)
4,9g
Suiker
2,3g
Vezels
1,2
Zout
0,21g
Eiwitten
6,8