Pastasalade met kip, artisjok, tomaten en tonatosaus

Pastasalade met kip, artisjok, tomaten en tonatosaus
Voorbereiding 10 min.
Kook 25 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
kipfilet
300 g
volkoren fusilli
200 g
artisjokken
140 g
tomaten
3 st
geelvintonijn blik
0.5 st
kappertjes
2 el
parmezaanschilfers
40 g
olijfolie
2 el
mayonaise
2 el
peper
zout

Pastasalade met kip, artisjok, tomaten en tonatosaus

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid de kipfilets met peper en zout. Bak ze eerst even in wat olijfolie in de pan en laat ze dan 25 min. verder garen in de oven. Kook intussen de pasta beetgaar in gezouten water.

2

Laat de artisjokken uitlekken en snij in stukjes. Was de tomaten en snij in blokjes. Laat de tonijn uitlekken en mix samen met de mayonaise, de kappertjes en wat water tot een gladde saus.

3

Meng de saus onder de pasta met de tomaten en de artisjokken. Snij de kipfilet in reepjes en meng onder de pasta, samen met de rucola. Kruid alles met peper en zout en werk af met de parmezaanschilfers.

Informations nutritionnelles

per 100 g
Energie
464kj
Vetten
0,3
Zout
0,84
Eiwitten
23