Pastei van knolselder

Pastei van knolselder
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 55 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Knolselder, in dunne schijven
0.125
Porties bladerdeeg
0.5
Geraspte kaas
75 g
Blaadjes van een paar takjes tijm
Ei, losgeklopt
0.25
Nootmuskaat
Zout
Peper

Pastei van knolselder

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180°C. Blancheer de schijven knolselder kort in gezouten kokend water en giet ze af. Bekleed de bodem en wand van een springvorm van 20 cm diameter met 1 vel bladerdeeg. Prik de bodem hier en daar in met een vork.

2

Bedek de deegbodem met schijven knolselder en bestrooi met tijmblaadjes en geraspte kaas. Kruid met peper en nootmuskaat en herhaal deze laagjes tot de springvorm tot boven gevuld is.

3

Leg de tweede portie bladerdeeg open op het werkvlak en snij er een cirkel uit die precies even groot is als de bakvorm. Leg dit deeg op de vulling, las de randen van de twee deegvellen zorgvuldig dicht en borstel met behulp van een penseel het losgeklopte ei over de bovenkant van de pastei. Bak ongeveer 45 min in de oven, tot de pastei mooi goudbruin kleurt. Decoreer met een takje verse tijm en dien op.

Voedingsinformatie

per 100 g
Vetten
11g
Suiker
0,3g
Vezels
1,3g
Eiwitten
7g