Pastinaak-knolselderstoemp met witte pens en gekaramelliseerde uien
Pastinaak-knolselderstoemp met witte pens en gekaramelliseerde uien
Bereiding
1
Schil de aardappelen. Snij ze in hapklare stukken en kook ze samen met de knolselder en pastinaak gaar. Voeg het groentebouillonblokje toe aan het kookwater. Snipper de ui fijn.
2
Stoof de ui aan in boter op een zacht vuurtje. Kruid met zout en voeg de suiker toe. Laat heel langzaam garen tot de uien zacht en lichtbruin zijn. Roer regelmatig. Hak ondertussen de peterselie fijn. Bak de witte pensen goudbruin in een andere pan met wat boter, op een laag vuur.
3
Giet de aardappelen, knolselder en pastinaak af en prak ze fijn met een klont boter en een scheutje melk. Kruid met peper, zout en de verse peterselie. Verdeel de puree over de borden en schep er de gekaramelliseerde uien op. Serveer er de gebakken witte pensen bij.