Pastinaaksoep met pastinaakchips

Pastinaaksoep met pastinaakchips
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 150°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak de chips: snij de pastinaak met de mandoline in heel dunne schijfjes (1 à 2 mm). Besprenkel ze met olie en meng goed. Verdeel ze over de bakplaat en bestrooi ze met de tijmblaadjes, zout en peper. Rooster 15 à 20 min in de oven. Let er daarbij op dat de chips niet verbranden. Haal eventueel al een paar stukjes wat eerder uit de oven. Haal op het einde de bakplaat uit de oven en laat afkoelen.
2
Verhoog de oventemperatuur tot 180°C. Maak nu de soep. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schil de pastinaken en snij ze in hapklare stukjes. Pel de ui en snij hem in vieren. Verdeel de pastinaak en de ui met de knoflook (ongepeld) over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie, kruid met zout en peper en meng goed. Rooster 20 à 30 min in de oven, of tot alles goudbruin kleurt.
3
Haal de groenten uit de oven. Pel de teentjes knoflook. Mix de pastinaak, de ui, de knoflook, de bieslook en de bouillon tot een romige soep. Proef en breng indien nodig op smaak met zout en peper. Giet de soep in bowls en werk af met de chips.