Pastinaaksoep

Pastinaaksoep
Voorbereiding 10 min.
Kook 25 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Ui, fijngesnipperd
0.5
Water
375 ml
Boter
1 el
Grote pastinaken, geschild en in blokjes van 1 cm
1
Vloeibare room
50 ml
Gehakte noten

Alsook:

Teentje knoflook, gehakt
0.5
Currypoeder
1 c.à.c
Bouillonblokje
0.5
Peper, zout

Pastinaaksoep

Bereiding

1

Fruit de ui 5 min in de boter. Voeg de pastinaak, de look en de curry toe en laat enkele minuten bakken.

2

Breng in een andere pan het water aan de kook met het bouillonblokje. Giet de bouillon over de pastinaak. Laat 15 min sudderen tot de pastinaak gaar is. Haal van het vuur en mix.

3

Doe de room bij de soep en laat nog enkele minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper en dien de soep op, bestrooid met gehakte noten.