Pastinaaktaartjes met geitenkaas en champignons

Pastinaaktaartjes met geitenkaas en champignons
Voorbereiding 20 min.
Kooktijd 10 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Champignons
100 g
Sjalot
0.5
Flinke pastinaak
0.5
Room
125 ml
Geitenkaas
50 g
Eieren
1
Boter
25 g
Tartelette vormpjes of kleine springvormpjes (10 cm)
2
Plakjes bladerdeeg
2
Takjes tijm
1.5
Peper
Zout

Pastinaaktaartjes met geitenkaas en champignons

Bereiding

1

Beboter de tartelette vormpjes en bekleed ze met bladerdeeg met opstaande rand. Hak de tijmblaadjes fijn en strooi ze over de deegbodem. Snij de sjalot in dunne ringen. Schil de pastinaak en snij in dunne schijfjes. Leg op de deegbodem de sjalot en pastinaak om en om dakpansgewijs.

2

Snij de champignons in fijne schijfjes en bak ze aan in wat olijfolie. Kruid naar smaak met peper en zout. Verdeel de gebakken champignons over de taartjes en leg er een sneetje verse geitenkaas bovenop.

3

Meng de room met 1 ei en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 180 ºC.  Giet het roommengsel over de vulling tot hij net niet onder staat. Vouw de deegrand een beetje over de groente en besmeer het met eigeel. Bak tot de vulling stevig en het deeg mooi bruin is.