Penne met krokant gebakken coppa, kerstomaatjes en rucola

Penne met krokant gebakken coppa, kerstomaatjes en rucola
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
penne
250 g
kerstomaatjes
300 g
lente-ui
2 st
teen knoflook
1 st
coppa
100 g
witte wijn
75 ml
rucola
45 g
Parmezaanse kaas
40 g
olijfolie
40 ml
peper
zout

Penne met krokant gebakken coppa, kerstomaatjes en rucola

Bereiding

1

Kook de penne volgens de instructies op de verpakking in gezouten water gaar. Snij de kerstomaatjes doormidden, snipper de lente-ui, plet de knoflook tot moes. Scheur de coppa in stukken.

2

Verhit de olijfolie in een pan. Fruit de lente-ui en knoflook 1 min. Voeg de coppa toe en bak in 2 min. krokant. Voeg de kerstomaatjes toe en blus met de witte wijn. Voeg het pastawater (ongeveer 50 ml voor 4 personen) toe. Laat 2 min. pruttelen. Kruid met peper en zout.

3

Giet de pasta af en meng er de saus onder. Verdeel over de borden en serveer met een handje rucola en Parmezaanse kaas.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
221kj
Vetten
2,8
Zout
0,7
Eiwitten
9,1