Penne met mascarpone, spek en champignons

Penne met mascarpone, spek en champignons
Voorbereiding 10 min.
Kook 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
penne
250 g
mascarpone
125 g
gerookte spekblokjes
200 g
tomatenconcentraat
0.5 el
pijnboompitten
25 g
ui
0.5
champignons
225 g
Parmezaanse kaas
50 g
teen knoflook
0.5
olijfolie
peper
zout

Penne met mascarpone, spek en champignons

Bereiding

1

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking, in licht gezouten water.

2

Snipper de ui en plet de knoflook tot moes. Verwarm wat olijfolie in een grote pan en stoof de ui en knoflook 2 min. aan. Draai het vuur hoger en voeg de spekblokjes toe. Roerbak 5 min. en voeg vervolgens de gesneden champignons toe. Roerbak opnieuw 5 min. alvorens de mascarpone en het tomatenconcentraat aan de pan toe te voegen. Kruid met peper en zout. Meng goed en laat 10 min. zachtjes pruttelen.

3

Meng de penne onder de mascarponesaus, bestrooi met de geroosterde pijnboompitten en serveer met Parmezaanse kaas.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
252kcal
Vetten
6,9g
Zout
0,94g
Eiwitten
7,3g