Penne met mascarpone, spek en champignons
Penne met mascarpone, spek en champignons
Bereiding
1
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking, in licht gezouten water.
2
Snipper de ui en plet de knoflook tot moes. Verwarm wat olijfolie in een grote pan en stoof de ui en knoflook 2 min. aan. Draai het vuur hoger en voeg de spekblokjes toe. Roerbak 5 min. en voeg vervolgens de gesneden champignons toe. Roerbak opnieuw 5 min. alvorens de mascarpone en het tomatenconcentraat aan de pan toe te voegen. Kruid met peper en zout. Meng goed en laat 10 min. zachtjes pruttelen.
3
Meng de penne onder de mascarponesaus, bestrooi met de geroosterde pijnboompitten en serveer met Parmezaanse kaas.
Voedingsinformatie
per 100 g
Energie
252kcal
Vetten
6,9g
Zout
0,94g
Eiwitten
7,3g