Penne met romige kerriesaus met kip en appels

Penne met romige kerriesaus met kip en appels
Voorbereiding 5 min.
Kooktijd 25 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Penne
250 g
Kipfiletblokjes
200 g
Room
125 ml
Appels
1
Potje bladpaterselie
0.5
Kerriepoeder
1.5 el
Olijfolie
1 el
Zout
Peper

Penne met romige kerriesaus met kip en appels

Bereiding

1

Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de blokjes kipfilet in een braadpan met de olijfolie, 1 el kerriepoeder, peper en zout. Meng en voeg vervolgens de room en de rest van het kerriepoeder toe. Laat sudderen.

2

Snij de appels in dunne schijfjes en hak de peterselie fijn. Giet de penne af en vang een beetje van het kookwater op.

3

Schep de kip met kerriesaus en de penne op de borden. Giet er wat kookwater bij en meng voorzichtig. Bestrooi met peterselie, decoreer met schijfjes appel en serveer.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
139kcal
Vetten
4g
Vezels
1,1g
Eiwitten
8,3g