Penne met worstjes, venkelzaad en broccoli

Penne met worstjes, venkelzaad en broccoli
Voorbereiding 10 min.
Kook 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

penne
250 g
broccoliroosjes
400 g
ui
0.5
teentje(s) knoflook
1
chipolata's varken/kalf
300 g
venkelzaad
0.5 el
witte wijn
100 ml
Parmezaanse kaas
50 g
olijfolie
peper
zout

Penne met worstjes, venkelzaad en broccoli

Bereiding

1

Kook de pasta in een grote pan gezouten water gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg tijdens de laatste 5 min. de broccoliroosjes toe.

2

Snipper de ui en plet de knoflook tot moes. Verwarm een flinke scheut olie in een grote pan en stoof de ui en knoflook op een middelhoog vuur 2 min. aan. Snij de chipolata's in stukken en leg ze mee in de pan. Roerbak 3 min. en voeg dan het venkelzaad toe. Bak nog 2 min. verder en blus met de wijn. Laat 3 min. verder sudderen. Proef en kruid met peper en zout.

3

Giet de pasta en broccoli af, maar bewaar 3 el kookvocht en roer die door de wijnsaus. Meng de pasta en broccoli met de saus en serveer met Parmezaanse kaas.

Informations nutritionnelles

per 100 g
Energie
175kcal
Vetten
2,6g
Zout
0,72g
Eiwitten
9,9g