Penne Rigate van koraallinzen met pompoen en walnoten

Penne Rigate van koraallinzen met pompoen en walnoten
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Pak Penne Rigate van koraallinzen
0.5
Kleine kastanjepompoen, geschild en in plakken
0.5
Olijfolie
Courgette, in blokjes
0.25
Boter
15 g
Bloem
20 g
Melk
300 ml
Snuifje nootmuskaat
0.5
Parmezaan, geraspt
20 g
Handvol walnoten, grof gehakt
0.5
Peterselie, fijngehakt
0.5 el
Peper en zout

Penne Rigate van koraallinzen met pompoen en walnoten

Bereiding

1

Kook de pasta volgens de aanwij zingen op de verpakking. Bak de plakken pompoen beetgaar in een scheutje hete olijfolie. Voeg de blokjes courgette toe en bak ze mee.

2

Laat de boter smelten in een kookpan en roer er de bloem door. Giet er beetje bij beetje en onder voortdurend roeren de melk bij . Kruid met nootmuskaat, zout en peper. Voeg de Parmezaan toe en laat de kaas smelten in de saus. Meng er de pompoen en courgette door.

3

Verdeel de pasta over de borden, schep er saus met groenten over en werk af met de gehakte walnoten en de peterselie.