Peperkoek en citroen-bosbessenboter

Peperkoek en citroen-bosbessenboter
Voorbereiding 25 min.
Kook 25 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Boter + voor de vorm
13 g
Speltbloem
25 g
Fijne speltbloem
25
Bakpoeder
0.5 c.à.c
Zuiveringszout
0.25
Mengsel voor peperkoek
0.5 c.à.c
Kaneel
0.25 c.à.c
Water
30 ml
Ahornsiroop
2 el
Appel, geraspt
0.5
Amandelschilfers

Voor de citroen-bosbessenboter:

Bosbessen
75
Rietsuiker
25
Citroen (zeste en het sap)
0.5
Zachte boter
50 g

Peperkoek en citroen-bosbessenboter

Bereiding

1

Maak de citroen-bosbessenboter op voorhand klaar. Giet de bosbessen, de suiker en het citroensap in een stoofpot en laat de suiker oplossen op een zacht vuur. Zet het vuur hoger en laat 1 min sudderen tot de bosbessen openbarsten. Voeg de citroenzeste en de boter toe, haal de pot van het vuur en meng voorzichtig tot de boter is gesmolten en het mengsel egaal is, zonder dat de bosbessen uit elkaar vallen. Giet het mengsel in papieren vormen en laat enkele uren rusten in de koelkast. Het mengsel moet indikken zonder hard te worden.

2

Verwarm de oven voor op 180°C en vet een taartvorm in. Meng alle droge ingrediënten in een keukenrobot. Voeg de boter, het water en de ahornsiroop toe en meng tot een homogene pasta. Meng de geraspte appel door het mengsel met een spatel. Giet het deeg in de vorm en bestrooi met amandelschilfers.  

3

Zet de peperkoek ongeveer 25 min in de oven. Prik er voorzichtig in met een houten stokje: als het er schoon uitkomt, is de peperkoek klaar. Laat afkoelen op een rooster en snij daarna in repen. Serveer met de bosbessenboter!