Fraude i.v.m. Carrefour: de diverse profielen | Carrefour

Fraude i.v.m. Carrefour: de diverse profielen

FRAUDE I.V.M. CARREFOUR: DE DIVERSE PROFIELEN

Fraude neemt diverse vormen aan. Hier vindt u enkele voorbeelden en tips die u erbij zullen helpen fraude te ontcekken!

Fraudeurs aan de andere kant van de lijn

Uw telefoon rinkelt, u neemt op en aan de andere kant van de lijn stelt zich een vertegenwoordiger van Carrefour voor die u meldt dat u de gelukkige winnaar van een wedstrijd bent. Om uw prijs met een waarde van €200 in ontvangst te nemen, dient u het nummer 0904/396.07 te bellen. Wantrouwen is hier de boodschap want het gaat meestal om een betalend telefoonnummer.

Als een dergelijk nummer tracht u te bereiken, schrijf het dan op alvorens weer in te haken en verwittig Carrefour van deze bedrieglijke oproep.

E-mails van Carrefour, echt of vals?

De bedrieglijke e-mails met betrekking tot Carrefour kunnen bestaan uit gewone tekst maar soms ook uit professioneel gemaakte afbeeldingen.
Lees in elk geval aandachtig het adres van de verzender. Vaak is het zo dat dergelijke berichten de naam Carrefour zelfs niet vermelden.

De bedrieglijke e-mails, met vaak een barslechte spelling, verzoeken u op een link te klikken en een document te downloaden of gewoon te antwoorden met vermelding van uw bankgegevens.

Weiger valse bonnen!

Bepaalde sites stellen u voor geschenkbonnen van Carrefour te downloaden die een zeer verleidelijke waarde hebben. Lees aandachtig de kleine lettertjes onderaan de bon. Het gebeurt vaak dat de fraudeur duidelijk vermeldt dat het geen officiële bon betreft om zich op die manier te beschermen tegen gerechtelijke stappen van Carrefour!

Advertenties en bedrieglijke Facebookpagina’s, niet leuk vinden!

Fraudeurs maken soms valse Facebookpagina’s aan die u uitnodigen deel te nemen aan bedrieglijke wedstrijden.
Als een dergelijke advertentie op uw startpagina verschijnt, schrijf er dan geen commentaar bij, vind deze niet leuk en klik vooral niet op de link die u wordt voorgesteld.

Als u op de pagina klikt die dit bericht heeft aangemaakt, is de kans groot dat u op een valse Facebookpagina van Carrefour terechtkomt. Hoe herkent u deze? Zeer eenvoudig: dergelijke pagina’s hebben vaak zeer weinig berichten en maar weinig mensen ’vinden dit leuk’ in vergelijking met de officiële pagina’s.

Heeft u fraude ontdekt?

Indien u meent fraude ontdekt te hebben of zodra u aan de geloofwaardigheid van het aanbod dat u hebt ontvangen, twijfelt, maak dan een kopie van het scherm, print deze af en stuur de documenten naar Carrefour, zodat wij andere, potentiële slachtoffers kunnen waarschuwen.