Piccata van kalkoen met artisjokharten, courgette en orzo
Piccata van kalkoen met artisjokharten, courgette en orzo
Bereiding
1
Laat de artisjokharten uitlekken. Snij de courgette in halve maantjes van enkele millimeters dik. Doe bloem in een diep bord. Kruid de kalkoenlapjes met peper en zout en haal ze door de bloem. Breng het water aan de kook en los er het bouillonblokje in op.
2
Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Smelt boter in een pan op een laag vuur. Wacht tot de boter bruist en bak de kalkoenlapjes aan beide kanten krokant. Haal het vlees uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Verlaag het vuur.
3
Veeg de pan niet schoon, maar smelt er terug wat boter in. Stoof de geperste knoflook en courgette en giet er na 5 min. de artisjokharten en de kappertjes bij. Schenk er de kippenbouillon in en schraap de aanbaksels los. Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Serveer samen met de kalkoenlapjes en de orzo. Giet de saus over de kalkoenlapjes.