Pikant gemarineerde côte à l’os met quinoasalade

Pikant gemarineerde côte à l’os met quinoasalade
Voorbereiding 20 min.
Kook 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Grote côte à l’os
1

Voor de marinade:

Citroen (sap)
0.5
Korianderzaadjes, grof geplet
2 el
Teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd
3
Rode pepertjes, zonder zaadjes en gesnipperd
2
Olijfolie
100 ml
Geconcentreerde tomatenpuree
50 g
Venkelzaadjes, grof geplet
2 el
Zout

Voor de quinoasalade:

Aubergine
0.5
Teentje knoflook, geperst
0.5
Erwten
100 g
Quinoa
150 g
Citroen (sap)
0.25
Handvol muntblaadjes
0.5
Handvol korianderblaadjes
0.5
Bleke of donkere rozijnen
0.5 el
Pitten van granaatappel
0.5
Gepelde amandelen, geroosterd
50 g
Olijfolie
Zeezout
Peper

Pikant gemarineerde côte à l’os met quinoasalade

Bereiding

1

Bereid de marinade door alle ingrediënten te mengen. Smeer het vlees gul in met de marinade en laat het zo een nacht rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de aubergines in dunne plakken, leg ze op een rooster en besprenkel ze aan beide kanten licht met olie. Strooi er zeezout over. Bak ze 10 min in de oven, ze moeten gaar worden en goudbruin kleuren. Leg ze op een schotel, voeg 2 el olijfolie en de knoflook toe en zet opzij.

2

Blancheer de erwten in licht gezouten water. Kook de quinoa in water volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet in een grote mengkom en laat afkoelen. Voeg er het citroensap, de kruiden, de geroosterde aubergines, de erwten en de rozijnen aan toe en meng. Werk de salade af met granaatappelpitten en amandelen. Bak het vlees op de barbecue

3

Bak het vlees en serveer het met de quinoasalade.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
144kcal
Vetten
7,5g
(waarvan verzadigde vetten)
1,1g
Vezels
2,7g
Eiwitten
6,7g