Pikante kippenvleugeltjes met mangodip en pindanotensalsa

Pikante kippenvleugeltjes met mangodip en pindanotensalsa
Voorbereiding 30 min.
Kook 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Paprikapoeder
2 c.à.c
Cayennepeper
0.5 c.à.c
Lookpoeder
0.5 c.à.c
Komijnpoeder
0.5 el
Zout
0.25 c.à.c
Snuifje zwarte peper
0.5
Kippenvleugels
0.5 kg
Barbecuesaus
25 ml

Voor de mangodip:

Mango
0.5
Chilipoeder
Kokosmelk
1.5 el
Koriander, fijngesnipperd
0.5 el
Munt, fijngesnipperd
0.5 el
Snuifje suiker
0.5

Voor de pindanotensalsa:

Gezouten pindanoten
25 g
Komkommer
0.125
Limoen (sap en zeste)
0.5
Sjalot
0.5
Kerstomaten, gehalveerd
3
Vissaus
1 el
Suiker
0.5 el
Koriander, fijngesnipperd
2 el

Pikante kippenvleugeltjes met mangodip en pindanotensalsa

Bereiding

1

Doe alle specerijen voor de marinade in een diepvrieszak samen met de kippenvleugels, schud flink en laat in de koelkast minstens 30 min, maximaal een nacht marineren. Rooster de kippenvleugels 8 à 10 min per kant op de barbecue (niet té heet, op 150 à 180°C); met het deksel op de barbecue. Besprenkel ze net voor je ze uit de barbecue haalt met de barbecuesaus.

2

Voor de mangodip: schil de mango en verwijder de pit. Snij het vruchtvlees in blokjes en mix ze fijn. Kruid naar smaak met chilipoeder en meng er tot slot de kokosmelk, de koriander, de munt en de suiker door.