Pipe rigate met flageoletboontjes, prei en ham

Pipe rigate met flageoletboontjes, prei en ham
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

blik flageolets
0.5
gesneden prei
170 g
pipe rigate
250 g
hamblokjes
75 g
verse peterselie
5 g
teentje knoflook
0.5
sjalot
0.5
room
100 ml
geraspte gruyère
25 g
boter
peper
zout

Pipe rigate met flageoletboontjes, prei en ham

Bereiding

1

Pel en snipper de sjalot fijn. Pers de knoflook. Hak de peterselie fijn. Spoel de boontjes.

2

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stoof de knoflook en de sjalot aan in wat boter op een zacht vuurtje. Giet er de prei en een scheutje water bij en laat 10 min. stoven.

3

Giet de room bij de prei en laat een paar minuten inkoken. Voeg er de hamblokjes en boontjes aan toe. Kruid met peper en zout. Meng er de pasta onder. Serveer in diepe borden en garneer met peterselie en gruyère.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
195kcal
Vetten
3,1g
Zout
0,48g
Eiwitten
7,6g