Pipe rigate met osso buco

Pipe rigate met osso buco
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 100 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Citroen (zeste)
Boter
1 el
Ui, fijngesnipperd
0.5
Wortelen, fijngesneden
1
Takken selderij, fijngesneden
1
Teentjes knoflook, fijngesnipperd
1
Stukken kalfsschenkel
2
Bloem
50 g
Olijfolie
2 el
Witte wijn
100 ml
Tomatenblokjes
200 g
Laurierblad
1
Kalfsfond
Pipe rigate
150 g
Parmezaan
Zout, peper

Voor de cremolata:

Teentjes knoflook, geperst
1
Peterselie, fijngehakt
2 el

Pipe rigate met osso buco

Bereiding

1

Snij 1 el van de citroenzeste in reepjes en rasp 1 tl van de zeste. Verwarm de oven voor op 100°C. Fruit de ui, de wortelen, de selderij en de knoflook 10 min in de boter. Haal de pan van het vuur. Wikkel keukentouw rond de kalfsschenkels zodat het vlees niet uit elkaar kan vallen. Kruid met zout en peper en strooi er de bloem over. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak het vlees aan beide kanten goudbruin. Leg het dan in de stoofpan bij de groenten.

2

Giet de wijn over het vlees en laat 3 min sudderen. Voeg de tomaten, de laurier en de reepjes citroenzeste toe. Breng aan de kook met de fond. Dek de pan af met aluminiumfolie, zet er het deksel op en zet 1 u 30 in de oven.

3

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Schep het vlees en de groenten op een schaal en dek af met aluminiumfolie. Leg de pasta in de saus en laat op een zacht vuur sudderen. Kruid met zout en peper en leg er het vlees en de groenten bij. Meng de geraspte zeste, de knoflook en de peterselie. Bestrooi de osso buco en pasta met gremolata en Parmezaan.