Pita met geroosterde pompoenhummus, kikkererwten en feta
Pita met geroosterde pompoenhummus, kikkererwten en feta
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de pompoenblokjes samen met de ongepelde knoflook in een grote ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Kruid met peper, zout, komijnpoeder, paprikapoeder en cayennepeper (naar uw smaak) en meng goed dooreen. Schuif 15 min. in de hete oven.
2
Pers de citroen en spoel de kikkererwten. Haal de pompoenblokjes uit de oven en laat even afkoelen. Pel de teentjes knoflook. Mix de helft van de kikkererwten samen met de pompoenblokjes, knoflook, citroensap en de peterselie tot een smeuïge hummus. Kruid met peper en zout.
3
Verwarm de pitabroodjes en snij ze open. Beleg royaal met pompoenhummus, de overgebleven kikkererwten, sesamzaadjes en verbrokkelde feta.