Pita met gyros en rijst

Pita met gyros en rijst
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Peterselie
2 el
Bieslook
2 el
Basmatirijst
125 g
Gyros
250 g
Hazelnoten
2
Geroosterde pompoenpitten (van de butternut)
2 el
Griekse yoghurt
125 g
Citroen
0.5
Mosterd
0.5 el
Pitabroodjes
2
Olijfolie
1 el
Peper
Zout

Pita met gyros en rijst

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak de peterselie en de bieslook apart fijn. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Warm tegelijk de gyros op en hou hem warm.

2

Verhit de olijfolie in een braadpan. Hak de hazelnoten grof en rooster ze samen met de pompoenpitten kort in de olie. Voeg de gekookte rijst toe en meng. Bestrooi met de peterselie. Meng in een schaaltje de yoghurt met 1 el citroensap, de mosterd en de gehakte bieslook. Kruid met peper en zout.

3

Rooster de pitabroodjes 4 min in de oven, ze moeten knapperig worden. Verdeel de rijst over de borden. Vul de broodjes met de gyros en een lepel yoghurtsaus en serveer met de rijst.