Pita met halloumi, tzatziki en pikante saus


Voorbereiding
5 min.
Kooktijd
10 min.
Rusttijd
0 min.
Moeilijkheid
Makkelijk
Pita met halloumi, tzatziki en pikante saus
Bereiding
1
Bak de pitabroodjes goudbruin met een beetje olie in een pan. Dep de halloumi droog met keukenpapier en snij hem in plakjes van 1 cm. Pers 1,5 limoen uit.
2
Verhit een beetje olie in een braadpan op een matig vuur en bak de halloumi 1 tot 2 min aan beide zijden goudbruin. Zet het vuur lager en voeg de honing, sambal oelek en 4 el limoensap toe. Meng tot een gladde saus en bedek er de halloumi goed mee.
3
Smeer de pita in met tzatziki en beleg met halloumi, de honing-sambalsaus en fijngehakte koriander. Serveer met partjes limoen.
Voedingsinformatie
per 100 g
Energie
235 kcal
Vetten
13 g
(waarvan verzadigde vetten)
8,8 g
Koolhydraat
16 g
Suiker
1,7 g
Vezels
1,7 g
Zout
1,3 g
Eiwitten
12 g