Pita met halloumi, tzatziki en pikante saus

Pita met halloumi, tzatziki en pikante saus
Nutri-Score D
Voorbereiding 5 min.
Kooktijd 10 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Pitabroodjes
2
Halloumi
225 g
Limoen
1
Honing
2 el
Sambal oelek
1 tl
Kant-en-klare tzatziki
175 g
Verse koriander
Olijfolie

Pita met halloumi, tzatziki en pikante saus

Bereiding

1

Bak de pitabroodjes goudbruin met een beetje olie in een pan. Dep de halloumi droog met keukenpapier en snij hem in plakjes van 1 cm. Pers 1,5 limoen uit.

2

Verhit een beetje olie in een braadpan op een matig vuur en bak de halloumi 1 tot 2 min aan beide zijden goudbruin. Zet het vuur lager en voeg de honing, sambal oelek en 4 el limoensap toe. Meng tot een gladde saus en bedek er de halloumi goed mee.

3

Smeer de pita in met tzatziki en beleg met halloumi, de honing-sambalsaus en fijngehakte koriander. Serveer met partjes limoen.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
235 kcal
Vetten
13 g
(waarvan verzadigde vetten)
8,8 g
Koolhydraat
16 g
Suiker
1,7 g
Vezels
1,7 g
Zout
1,3 g
Eiwitten
12 g