Pitaburger met groene asperges, tomaat en feta

Pitaburger met groene asperges, tomaat en feta
Voorbereiding 20 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Peterselie
1 el
Dragon
1 el
Munt
1 el
Sjalot
0.5
Teentje knoflook
0.5
Harissa
0.25 el
Paneermeel
1.5 el
Ei
0.5
Gehakt
300 g
Aspergepunten
6
Pitabroodjes
2
Feta
40 g
Tomaten
1
Hummus
50 g
Olijfolie
Peper
Zout

Pitaburger met groene asperges, tomaat en feta

Bereiding

1

Hak de peterselie, de dragon, de munt en de sjalot fijn. Pers de knoflook. Meng al deze ingrediënten met de harissa, het paneermeel, het ei en het gehakt. Kruid met peper en zout en vorm hiervan 4 burgers.

2

Sprenkel wat olijfolie over de aspergepunten en rooster ze op de barbecue. Besprenkel ook de broodjes met olijfolie en rooster ze aan beide kanten. Rooster de burgers 4 min. Draai ze om, verbrokkel er feta over en laat nog 4 min bakken.

3

Snij de pitabroodjes horizontaal door en snij de tomaten in schijfjes. Besmeer de broodjes met hummus en vul ze met sneden tomaat, aspergepunten, een burger, de extra dragon en de rest van de feta. Sluit de pitabroodjes en serveer.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
180g
Vetten
8,7g
Vezels
1,2g
Eiwitten
11g