Pittig gevulde paprika’s met gehakt en courgette

Pittig gevulde paprika’s met gehakt en courgette
Voorbereiding 5 min.
Kook 25 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

rode paprika’s
2
ui
0.5
schaal(schalen) gemengd gehakt
1
geraspte cheddar
20 g
courgetteblokjes
125 g
cayennepeper
0.5 c.à.c
langkorrelige rijst
150 g
bokaal ratatouille
0.5
olijfolie
peper
zout

Pittig gevulde paprika’s met gehakt en courgette

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180° C. Pel en snipper de ui fijn. Stoof ze glazig in wat olie op een laag vuurtje. Voeg er de courgette aan toe. Bak het gehakt mee en kruid met peper, zout en cayennepeper. Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de pitjes.

2

Verwarm in een andere pot de ratatouille op een laag vuurtje. Vul iedere paprikahelft met het gehakt. Schenk de ratatouille in een ovenschaal. Schik er de paprika’s in. Werk de paprika’s af met de geraspte cheddar. Zet de ovenschaal 15 min. in de hete oven.

3

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de gevulde paprika's met de rijst.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
121kcal
Vetten
1,4g
Zout
0,42g
Eiwitten
5,7g