Pittige kabeljauw met aardbeiensalsa

Pittige kabeljauw met aardbeiensalsa
Voorbereiding 20 min.
Kook 10 min.
Rusttijd 5 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Voor de salsa

Perzik
0.5
Kiwi
0.5
Aardbeien
2
Jalapeño-pepertje
0.25
Lente-uitje
0.5
Verse koriander
1 el
Citroensap
0.5 el
Zout
0.5 snuifje

Voor de kabeljauw

Chilipoeder
1 c.à.c
Paprikapoeder
0.5 c.à.c
Zout
0.5 c.à.c
Bruine suiker
0.5 c.à.c
Komijnpoeder
0.25 c.à.c
Versgemalen zwarte peper
0.25 c.à.c
Knoflookpoeder
0.25 c.à.c
Kabeljauwfilet
350 g
Tortilla's
2
Limoen
0.5
Olijfolie

Pittige kabeljauw met aardbeiensalsa

Bereiding

1

Maak eerst de salsa: schil de perzik en de kiwi. Ontpit de perzik en snij alle vruchten in kleine blokjes. Verwijder de zaadjes uit het pepertje. Hak het samen met de lente-ui fijn. Hak de koriander fijn. Schep alle ingrediënten voorzichtig onder elkaar.

2

Bereid nu de kabeljauw. Meng alle specerijen. Besprenkel de kabeljauwfilet met wat olijfolie en wrijf er vervolgens het specerijenmengsel aan beide kanten over. Leg de vis op een visrooster, leg op de barbecue en sluit die af met het deksel.

3

Verwarm de tortilla’s kort op het barbecuerooster. Leg op elke tortilla een stuk vis en serveer met de aardbeiensalsa. Decoreer met de koriander en partjes limoen.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
118kcal
Vetten
3,7g
Vezels
1g
Eiwitten
11g