Pittige kippenspiesjes met satésaus en radijzensalsa

Pittige kippenspiesjes met satésaus en radijzensalsa
Bereiding
1
Maak de marinade: rasp de zeste van de 2 limoenen en pers de vruchten uit. Rasp de gember. Meng de gember, het limoensap, 1 el sesamolie, 1 el sojasaus en het fijngehakte pepertje. Snij de kipfilets in blokjes en leg ze in de limoenmarinade. Wentel het vlees er goed door, dek af en laat 30 min marineren in de koelkast. Meng de limoenzeste met de rest van de sesamolie en van de sojasaus, het water en de pindakaas. Roer tot een smeuïge saus.
2
Voor de salsa, snij de radijzen in kleine blokjes. Hak de lente-ui en de munt fijn. Klop de wijnazijn, de honing en een scheutje olijfolie tot een vinaigrette en kruid met peper en zout. Leg er de radijzen, de lente-ui en de munt in en meng goed.
3
Prik de kippenblokjes op spiesjes en rooster ze gaar op de barbecue. Serveer ze met de salsa en de satésaus.