Pittige pancakes

Pittige pancakes
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Pour les pancakes:

Bloem
87 g
Volle melk
200 ml
Eieren
2
Gesmolten boter
25 g
Snuifje zout
0.5
Snuifje suiker
0.5
Arachideolie
0.5

Pour le sirop:

Boter
40 g
Fijne suiker
60 g
Roze pompelmoezen (1 uitgeperst, 2 in suprême)
1.5
Opgeklopte room
50 ml
Limoen, fijn geraspt (zeste)
0.5

Pittige pancakes

Bereiding

1

Maak een homogeen pannenkoekenbeslag door alle ingrediënten in deze volgorde te mengen: bloem, melk, eieren, boter, zout, suiker en olie.

2

Bak de pancakes in een pan met antiaanbaklaag en hou warm.

3

Smelt de boter en de suiker in de pan, laat karamelliseren en deglaceer daarna met het pompelmoessap. Klop de room stevig op. Serveer de pancakes overgoten met de siroop en de room, de pompelmoessuprêmes en de limoenzeste.