Pittige spaghetti met geroosterde pompoen en boerenkool

Pittige spaghetti met geroosterde pompoen en boerenkool
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
ui
1 st
rozemarijn
4 g
citroen
0.5 st
pompoenblokjes
400 g
pili-pili
pompoenpitten
1 el
spaghetti
250 g
teen knoflook
0.5 g
boerenkool
200 g
Parmezaanschilfers
50 g
olijfolie
peper
zout

Pittige spaghetti met geroosterde pompoen en boerenkool

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180°C. Schil en snij de rode ui in halve maantjes, hak de rozemarijn fijn en snij de citroen doormidden. Spreid de pompoenblokjes, ui, rozemarijn en citroen op een bakplaat uit en besprenkel met olijfolie, peper, zout en pili pili (volgens eigen smaak). Schuif 20-25 min. in de oven. Voeg tijdens de laatste 5 min. de pompoenpitten toe. Kook de spaghetti beetgaar in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.

2

Plet de knoflook tot moes. Verhit wat olie in een grote pan over een middelhoog vuur en stoof de knoflook 1 min. aan. Voeg de boerenkool toe en roerbak in 5 min. knapperig.

3

Giet de spaghetti af. Haal de pompoen uit de oven en knijp er de gekaramelliseerde citroen over uit. Let op dat je je niet verbrandt! Meng de pompoen samen met de boerenkool en een geut olijfolie door de pasta en serveer met Parmezaanse kaas.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
151kj
Vetten
1,6
Zout
0,2
Eiwitten
6,2