Pittige winterse groenteschotel met geitenkaas

Pittige winterse groenteschotel met geitenkaas
Voorbereiding 5 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Rapen
200 g
Aardperen
200 g
Rode ui
0.5 st
Teen knoflook
1 st
Butternutblokjes
100 g
Tomatenblokjes
400 ml
Kaneelstokje
1
Peterselie
6 g
Zachte geitenkaas
60 g
Kikkererwten
0.5 st
Olijfolie
Cayennepeper
0.5 el
Zout

Pittige winterse groenteschotel met geitenkaas

Bereiding

1

Schil en snij de rapen en aardperen in blokjes. Snij de rode ui in halve ringen. Bak de ui 1 min. op een zacht vuur, in olijfolie. Pers er de knoflook bij en roerbak nog 1 min. verder.

2

Voeg alle groenten toe en stoof ze 5 min. Schep er de tomatenblokjes onder, voeg het kaneelstokje toe en kruid flink met cayennepeper en zout. Laat 10 min. op een zacht vuur sudderen.

3

Spoel de kikkererwten en schep onder de groenten. Laat nog 2 min. doorwarmen. Hak de peterselie fijn. Schep de groenteschotel in diepe borden en werk af met een flinke toef geitenkaas en peterselie.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
70kj
Vetten
0,9
Zout
0,21
Eiwitten
2,4