Pizza aubergine harissa

Pizza aubergine harissa
Voorbereiding 15 min.
Kook 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Harissa
2 el
Tomatensaus
200 ml
Aubergine
1
Kikkererwten
200 g
Rode ui
1
Olijfolie
Balsamicoazijn
2 el
Feta
200 g
Peterselie
Pizzadeeg
2

Pizza aubergine harissa

Bereiding

Intro

Zin in een heerlijk zelfgemaakt deeg? Probeer ons recept van pizzadeeg! En waarom niet je eigen tomatensaus maken?

1

Roer de harissa door de tomatensaus. Snij de aubergine in rondjes. Spoel de kikkererwten en laat ze uitlekken. Snij de rode ui in reepjes. Borstel wat olijfolie over de rondjes aubergine, kruid ze met peper en bak ze 2 min per kant in een hete braadpan.

2

Besmeer het deeg met de tomatensaus en besprenkel met balsamicoazijn. Verdeel er de rondjes aubergine, de kikkererwten en de rode ui over. Verbrokkel daarover de feta en besprenkel met olijfolie. Bak 15 min in de oven.

3

Bestrooi met peterselie en serveer.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
163kcal
Vetten
6g
Vezels
3,6g
Eiwitten
5,6g