Pizza aubergine harissa
Voorbereiding
15 min.
Kook
15 min.
Rusttijd
0 min.
Moeilijkheid
Makkelijk
Pizza aubergine harissa
Bereiding
Intro
Zin in een heerlijk zelfgemaakt deeg? Probeer ons recept van pizzadeeg! En waarom niet je eigen tomatensaus maken?
1
Roer de harissa door de tomatensaus. Snij de aubergine in rondjes. Spoel de kikkererwten en laat ze uitlekken. Snij de rode ui in reepjes. Borstel wat olijfolie over de rondjes aubergine, kruid ze met peper en bak ze 2 min per kant in een hete braadpan.
2
Besmeer het deeg met de tomatensaus en besprenkel met balsamicoazijn. Verdeel er de rondjes aubergine, de kikkererwten en de rode ui over. Verbrokkel daarover de feta en besprenkel met olijfolie. Bak 15 min in de oven.
3
Bestrooi met peterselie en serveer.
Voedingsinformatie
per 100 g
Energie
163kcal
Vetten
6g
Vezels
3,6g
Eiwitten
5,6g