Pizza bianca met Italiaanse ham, rucola, peer en oude kaas

Pizza bianca met Italiaanse ham, rucola, peer en oude kaas
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 10 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

vellen pizzadeeg
2
sneetjes Italiaanse ham
6
ricotta
125 g
rucola
60 g
peren
2
oude kaas
125 g
olijfolie
2 el
balsamicoazijn
1 el
peper
zout

Pizza bianca met Italiaanse ham, rucola, peer en oude kaas

Bereiding

1

Verwarm de oven met een bakplaat voor op de zo hoogst mogelijke stand (200-230°C).

2

Was en snij de peer in de lengte doormidden. Snij vervolgens in dunne plakjes. Rasp de kaas. Ontrol het pizzadeeg en beleg met ricotta, Italiaanse ham en geraspte kaas. Kruid met peper en schuif voor 7-10 min. in de hete oven, of tot de randen bruin zijn en de kaas gesmolten.

3

Maak ondertussen de rucola aan met de olijfolie en balsamicoazijn. Kruid met peper en zout. Haal de pizza uit de oven en beleg met een handje rucola en de plakjes peer.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
253kcal
Vetten
4,4g
Zout
1,6g
Eiwitten
10g