Pizza met carpaccio van tomaten
Ingrediënten voor:
Pizza met carpaccio van tomaten
Bereiding
1
Los de gist op in het water. Meng de bloem met de suiker en voeg beetje bij beetje de opgeloste gist toe. Meng er dan het zout en de olijfolie onder en kneed grondig tot een soepel deeg. Rol het tot een bal, dek af en laat 1 u 30 min rijzen.
2
Voor de basilicumolie: mix de olie en het basilicum samen glad. Laat op een zacht vuurtje 5 min sudderen en laat 30 min afkoelen. Zeef de olie door wat gaasdoek en giet ze in een steriel flesje. Snij de aubergines in dunne plakken en gril ze op de barbecue.
3
Verdeel het deeg in vier gelijke stukken en rol ze uit tot 4 pizza’s. Borstel het barbecuerooster goed in met olie en bak de pizza’s ongeveer 1 min, tot de bodem knapperig is. Draai de pizza’s om en bak ze ongeveer 6 min, op de minst warme zone van de barbecue. Beleg de pizza’s met plakken tomaat en aubergine, een beetje rucola, basilicumblaadjes en olijven. Kruid met zout en peper en besprenkel met een scheutje basilicumolie.