Pizza met erwtjes, burrata, pijnboompitten en waterkers

Pizza met erwtjes, burrata, pijnboompitten en waterkers
Voorbereiding 15 min.
Kook 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Pizzadeeg
0.5 rol
Ricotta
1 el
Fijne erwtjes, diepgevroren
50 g
Handjevol muntblaadjes
0.5
Biocitroen
0.5
Pijnboompitten, crunchy geroosterd
0.5 el
Handjevol waterkers
0.5
Olijfolie, extra vierge
0.5 el
Burrata
0.5
Peper
zout

Pizza met erwtjes, burrata, pijnboompitten en waterkers

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 210°C. Leg het deeg met het bakpapier open en besmeer het met de ricotta. Kruid met peper en zout. Bak 10 tot 15 min in de oven tot de bodem gebakken en krokant is.

2

Ontdooi de erwtjes door ze onder heet water te houden. Laat uitlekken. Hak de munt fijn. Rasp de schil van een halve citroen en pers hem uit. Meng de erwtjes met de munt, de citroenzeste, 1 el citroensap, de pijnboompitten, de waterkers en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

3

Haal de pizza uit de oven. Breek de burrata in stukken. Verdeel de burrata en de salade van erwtjes over de pizza en serveer onmiddellijk.

Informations nutritionnelles

per 100 g
Energie
207 kcal
Vetten
9,3 g
(waarvan verzadigde vetten)
3,3 g
Koolhydraat
22,5 g
Suiker
1,3 g
Vezels
2,2 g
Zout
1,4 g
Eiwitten
7,1 g