Pizza met pompoen, gorgonzola en pancetta

Pizza met pompoen, gorgonzola en pancetta
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Kastanjepompoen
0.166666
Pizzadeeg
1
Griekse yoghurt
100 g
Pancetta
50 g
Gorgonzola
60 g
Takjes rozemarijn
Tijm
Olijfolie
2 el
Peper

Pizza met pompoen, gorgonzola en pancetta

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220°C. Snij de pompoen in blokjes en blancheer ze kort in kokend water. Giet ze af en laat uitlekken.

2

Leg elke portie pizzadeeg mét het bakpapier op een bakplaat. Besmeer de pizzabodems met Griekse yoghurt en verdeel er de pompoen en de pancetta over. Verbrokkel daarover de gorgonzola en strooi er de blaadjes van de rozemarijn en de tijm over. Kruid met peper en besprenkel met olijfolie.

3

Bak de pizza’s ongeveer 15 min in de oven, tot het deeg mooi goudbruin kleurt.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
251kcal
Vetten
4,9g
Vezels
1,1g
Eiwitten
6,8g