Pizza met spek, radicchio en champignons

Pizza met spek, radicchio en champignons
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 10 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
radicchio
1 st
bruine champignons
110 g
pizzadeeg
2 st
passata
250 ml
Parmezaanse kaas
50 g
ontbijtspek
100 g
tijm
4 g
olijfolie
peper
zout

Pizza met spek, radicchio en champignons

Bereiding

1

Verwarm de oven en bakplaat voor op de hoogst mogelijke stand. Snij de radicchio doormidden en vervolgens in plakken van een halve cm. Meng de radicchio en champignons in een kom samen met een flinke geut olijfolie, peper en zout.

2

Rol het pizzadeeg uit en laat het op het bakpapier liggen. Bestrijk met een dun laagje passata en besprenkel met Parmezaanse kaas. Schik de champignons, radicchio en vervolgens de speklapjes op de pizzabodem. Werk af met de geritste blaadjes tijm.

3

Schuif de pizzabodem met bakpapier voorzichtig op de hete bakplaat en bak in ongeveer 5 à 10 min. gaar en knapperig. Serveer onmiddellijk.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
792kj
Vetten
2,9
Zout
1,23
Eiwitten
6,9