Pizza met spinazie en artisjok en frisse tomaat-waterkerssalade
Pizza met spinazie en artisjok en frisse tomaat-waterkerssalade
Bereiding
1
Verwarm de oven met bakplaat voor op de hoogst mogelijke stand (220°C-230°C). Plet de knoflook tot moes en snipper de sjalot. Snij de courgette in schijfjes. Verwarm wat olijfolie in een grote kookpot en stoof de knoflook en sjalot 2 min. aan. Voeg de spinazie toe en roerbak in 2-3 min. gaar. Kruid met peper en zout en laat eventjes afkoelen.
2
Rol de pizzabodem uit op een snijplank. Besmeer de bodem met een laagje artisjokkentapenade. Beleg met de courgette, spinazie en de kaas. Kruid met peper en zout en schuif samen met het bakpapier op de hete bakplaat. Bak 10 min.
3
Snij de kerstomaatjes doormidden. Besprenkel de waterkers en tomaatjes met olijfolie en citroensap. Kruid met peper en zout en meng goed dooreen. Serveer de salade met de pizza.