Pizza met vijgen, gorgonzola en walnoten


Pizza met vijgen, gorgonzola en walnoten
Bereiding
1
Meng de bloem met het zout. Giet er 150 ml water bij en mix op lage snelheid in een keukenrobot. Voeg de gist toe, gevolgd door de rest van het water, en meng 10 min. Strooi wat bloem op je werkblad, haal het deeg uit de kom en strooi er extra bloem over. Kneed met de hand, vorm bollen van ongeveer 250 g en leg ze in een luchtdichte bak. Laat 24 u op kamertemperatuur rusten.
2
Verwarm de oven voor op de maximale temperatuur en schuif er twee bakplaten bekleed met bakpapier in. Snij de vijgen in plakjes en hak de walnoten grof. Bestrooi het werkblad met griesmeel en duw het deeg met je vingers uit tot een ronde vorm. Maak de randen wat dikker.
3
Smeer de pizzabodems in met de passata en beleg met vijgen en verkruimelde gorgonzola. Leg de pizza’s op de warme bakplaten en bestrijk de randen met olijfolie. Bak 10 tot 15 min in de oven. Werk af met grofgehakte walnoten en wat rucola.