Pizza met vijgen, gorgonzola en walnoten

Pizza met vijgen, gorgonzola en walnoten
Nutri-Score C
Voorbereiding 30 min.
Kooktijd 15 min.
Rusttijd 1.440 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Voor het deeg

Type 00-bloem + extra
154 g
Zout
4.5 g
Water
100 ml
Instant gist
0.5 g
Griesmeel

Voor de toppings

Vijgen
1.5
Walnoten
Passata
50 ml
Gorgonzola
75 g
Rucola
Olijfolie

Pizza met vijgen, gorgonzola en walnoten

Bereiding

1

Meng de bloem met het zout. Giet er 150 ml water bij en mix op lage snelheid in een keukenrobot. Voeg de gist toe, gevolgd door de rest van het water, en meng 10 min. Strooi wat bloem op je werkblad, haal het deeg uit de kom en strooi er extra bloem over. Kneed met de hand, vorm bollen van ongeveer 250 g en leg ze in een luchtdichte bak. Laat 24 u op kamertemperatuur rusten.

2

Verwarm de oven voor op de maximale temperatuur en schuif er twee bakplaten bekleed met bakpapier in. Snij de vijgen in plakjes en hak de walnoten grof. Bestrooi het werkblad met griesmeel en duw het deeg met je vingers uit tot een ronde vorm. Maak de randen wat dikker.

3

Smeer de pizzabodems in met de passata en beleg met vijgen en verkruimelde gorgonzola. Leg de pizza’s op de warme bakplaten en bestrijk de randen met olijfolie. Bak 10 tot 15 min in de oven. Werk af met grofgehakte walnoten en wat rucola.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
202 kcal
Vetten
7,4 g
(waarvan verzadigde vetten)
3,3 g
Koolhydraat
26 g
Suiker
3,8 g
Vezels
1,7 g
Zout
1 g
Eiwitten
7 g