Pizza met walnotenpesto en boerenkool

Pizza met walnotenpesto en boerenkool
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 7 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

vellen pizzadeeg
2
basilicum
10 g
rucola
35 g
walnoten
40 g
Parmezaanse kaas
35 g
teen knoflook
0.5
boerenkool
100 g
bol(len) mozzarella
1
olijfolie
balsamicoazijn
peper
zout

Pizza met walnotenpesto en boerenkool

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op de hoogst mogelijke stand (minimum 220°C). Mix de basilicum samen met de rucola, Parmezaanse kaas, walnoten, knoflook, een flinke geut olijfolie, een scheutje balsamicoazijn, peper en zout tot een pesto.

2

Snij de mozzarella in plakjes. Ontrol het pizzadeeg en besmeer met een laagje pesto. Leg er de boerenkool en vervolgens de plakjes mozzarella op. Kruid met peper en zout.

3

Schuif in de hete oven en bak in ongeveer 7 min. gaar.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
291kcal
Vetten
3,5g
Zout
1,2g
Eiwitten
9,6g