Pizza royale

Pizza royale
Nutri-Score B
Voorbereiding 20 min.
Kooktijd 60 min.
Rusttijd 60 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Voor het deeg

Gedroogde gist
7 g
Lauw water
100 ml
Bloem type 00
200 g
Olijfolie
1 el
Zout
5 g

Voor de saus

Ui
0.5
Teentjes knoflook
1
Geconcentreerde tomatenpuree
0.5 el
Tomatenblokjes
200 g
Passata
100 ml
Provençaalse kruiden
0.5 c.à.c
Suiker
0.5 el
Olijfolie
Zout
Peper

Voor het beleg

Champignons
75 g
Ham
75 g
Zwarte olijven, ontpit
Geraspte mozzarella
100 g
Basilicum

Pizza royale

Bereiding

1

Los de gist op in het lauwe water. Zeef de bloem in een kom en meng er de olijfolie en het zout onder. Voeg het water met gist toe en kneed tot een glad deeg. Vorm er een bal van, dek die af met een vochtige handdoek en laat op een warme plek minstens 1 u rijzen.

2

Snipper de ui en pers de knoflook. Fruit ze samen glazig in een scheutje olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en laat 2 min meebakken. Voeg de tomatenblokjes, de passata, de kruiden en de suiker toe en breng op een laag vuur aan de kook. Laat 30 min sudderen en mix daarna tot een gladde saus. Kruid ze met peper en zout.

3

Verwarm de oven voor op 210°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snij de champignons in schijfjes en de ham in reepjes. Rol het deeg uit op het met bloem bestoven werkvlak en leg het op de bakplaat. Verdeel er de tomatensaus over en garneer met de ham, de champignons, de olijven en tot slot de kaas. Verlaag de oventemperatuur tot 200°C en bak de pizza 15 à 20 min. Haal hem uit de oven en decoreer met het basilicum.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
144kcal
Vetten
1,9g
Vezels
1,8g
Zout
1g
Eiwitten
7,3g