Plaatpizza met spinazie, kerstomaten en mortadella
Plaatpizza met spinazie, kerstomaten en mortadella
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Halveer de kerstomaten. Pers er de knoflook bij en giet er wat olijfolie bij. Meng goed. Kruid met peper en zout. Snij de mortadella in reepjes. Laat de spinazie in wat olijfolie op een laag vuur in delen slinken. Kruid met peper en zout.
2
Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer een laagje tomatensaus op de bodem, blijf een centimeter van de rand. Verdeel er de spinazie en kerstomaatjes over. Beleg met reepjes mortadella. Bestrooi met de geraspte mozzarella en kruid stevig met oregano.
3
Schuif de pizza ongeveer een kwartiertje in de hete oven, of tot de randjes goudbruin zijn. Werk af met een plukje rucola en druppel er nog wat olijfolie over. Geef er de resterende rucola bij.