Plaatpizza met spinazie, kerstomaten en mortadella

Plaatpizza met spinazie, kerstomaten en mortadella
Voorbereiding 5 min.
Kook 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
kerstomaten
150 g
teen knoflook
1 st
mortadella
80 g
spinazie
125 g
pizzadeeg
1 st
tomatensaus pizza
100 ml
mozzarella
80 g
oregano
2 el
rucola
30 g
olijfolie
peper
zout

Plaatpizza met spinazie, kerstomaten en mortadella

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220°C. Halveer de kerstomaten. Pers er de knoflook bij en giet er wat olijfolie bij. Meng goed. Kruid met peper en zout. Snij de mortadella in reepjes. Laat de spinazie in wat olijfolie op een laag vuur in delen slinken. Kruid met peper en zout.

2

Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer een laagje tomatensaus op de bodem, blijf een centimeter van de rand. Verdeel er de spinazie en kerstomaatjes over. Beleg met reepjes mortadella. Bestrooi met de geraspte mozzarella en kruid stevig met oregano.

3

Schuif de pizza ongeveer een kwartiertje in de hete oven, of tot de randjes goudbruin zijn. Werk af met een plukje rucola en druppel er nog wat olijfolie over. Geef er de resterende rucola bij.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
188kj
Vetten
3,4
Zout
1,2
Eiwitten
7,4