Plaattaart met kruidenkaas, courgette, ham en pesto van radijsjeslof

Plaattaart met kruidenkaas, courgette, ham en pesto van radijsjeslof
Voorbereiding 10 min.
Kook 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Middelmatig

Ingrediënten voor:

personen
MAX
radijsjes
50 g
teen knoflook
peterselie
6 g
walnoten
25 g
pizzadeeg
1
roomkaas
100 g
Griekse yoghurt
2 el
courgette
1
gekookte ham
100 g
olijfolie
2 el
water
peper
zout

Plaattaart met kruidenkaas, courgette, ham en pesto van radijsjeslof

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220°C. Was de radijsjes en snij het lof los. Pel de knoflook. Doe de knoflook samen met het radijsjeslof, de peterselie en de walnoten in de keukenrobot. Voeg wat olijfolie en 2 eetlepels water toe en mix tot een gladde pesto.

2

Leg het pizzadeeg met bakpapier op een bakplaat. Meng de roomkaas met de Griekse yoghurt, kruid met peper en zout en strijk het mengsel uit op het deeg. Snij de courgette in schijfjes en de ham in reepjes en schik ze op de roomkaas.

3

Halveer de radijsjes en schik ze ook op de plaattaart. Werk af met de pesto. Bak de plaattaart zo'n 20 min. in de oven.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
795kj
Vetten
3,4
Zout
1
Eiwitten
6,5