Plaattaart met pesto rosso, courgettes, mozzarella en Italiaanse ham

Plaattaart met pesto rosso, courgettes, mozzarella en Italiaanse ham
Voorbereiding 20 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Courgette
1
Bladerdeeg
0.5
Roomkaas
1 el
Pesto rosso
50 g
Gedroogde oregano
0.5 el
Bol mozarella
0.5
Geraspte Parmezaanse kaas
15 g
Sneden Italiaanse ham
3
Rucola
0.5 handvol
Peper
Zout

Plaattaart met pesto rosso, courgettes, mozzarella en Italiaanse ham

Bereiding

1

Verwarm de oven voorop 200°C. Snij de courgette in rondjes, kruid ze met peper en zout en besprenkel ze met olijfolie. Gril ze in de oven tot ze aan beide kanten goudbruin kleuren.

2

Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol er het deeg op uit. Plooi rondom een rand van 1 cm naar binnen. Prik de bodem veelvuldig in met een vork. Meng de roomkaas met de pesto en borstel over het deeg (maar niet over de geplooide randen). Verdeel er de gegrilde courgette over en bestrooi met de oregano.

3

Snij de mozzarella in stukjes en verdeel ze over de taart. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en bak 20 min in de oven. Garneer net voor het serveren met de ham en de rucola en werk af met een scheutje olijfolie.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
230kcal
Vetten
16g
Vezels
0,9g
Eiwitten
8,9g