Plaattaart met witte asperges, ham en zachtgekookte eieren

Plaattaart met witte asperges, ham en zachtgekookte eieren
Bereiding
1
Pel de ui en snij hem in dunne rondjes. Schil de asperges en snij de harde onderkant weg. Kook de asperges 5 min in licht gezouten water. Blancheer de erwten 3 min in gezouten kokend water. Hak 2 el peterselie en dille fijn en meng ze met de cottage cheese. Kruid met zout en peper.
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Borstel olijfolie over elk vel filodeeg en stapel ze op elkaar. Besmeer met de cottage cheese. Verdeel er de rondjes ui, de asperges en de erwten over en kruid met zout en peper. Besprenkel met een scheutje olijfolie en bak 20 min in de oven.
3
Kook de eieren in water. Reken afhankelijk van hun grootte 5 à 7 min vanaf het moment dat het water opnieuw kookt. Dompel de eieren meteen in ijswater, pel ze en snij ze in stukken. Snij de ham in dunne reepjes. Verdeel de ham en de eieren over de taart zodra die uit de oven komt. Bestrooi met 1 el dille en 1 el bladpeterselie en serveer.