Pommes duchesse van zoete aardappelen

Pommes duchesse van zoete aardappelen
Nutri-Score A
Voorbereiding 20 min.
Kooktijd 35 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Zoete aardappelen
0.5 kg
Room
50 ml
Gemalen kurkuma
0.5 c.à.c
Kerriepoeder
0.5 c.à.c
Komijnpoeder
0.25 c.à.c
Takje rozemarijn
Olijfolie
Zout
Peper

Pommes duchesse van zoete aardappelen

Bereiding

1

Schil de zoete aardappelen, snij ze in blokjes en kook ze gaar in een pan water. Giet ze af en mix ze met de room, de kurkuma, het kerriepoeder, de komijn en peper en zout tot een gladde puree.

2

Verwarm de oven voor op 200°C en schakel de ovengrill in. Vet een ovenschaal in met olie. Schep de puree in een spuitzak met gekarteld spuitmondje. Spuit toefjes puree goed uit elkaar in de ovenschaal.

3

Zet 15 tot 20 min onder de ovengrill tot de toefjes een mooi korstje hebben. Werk af met een toefje rozemarijn en serveer.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
94kcal
Vetten
3,1g
Vezels
2,6g
Eiwitten
1,6g