Pompoensoep met linzen en tomaten

Pompoensoep met linzen en tomaten
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Kleine pompoen (Hokkaido)
200 g
Sjalot(ten), fijngesnipperd
1
Teentje(s) knoflook, fijngesnipperd
1
Rode paprika, zonder zaadjes en fijngehakt
0.5
Olijfolie
1 el
Groentebouillon
0.5 l
Gemalen komijn
0.5 c.à.c
Passata
250 ml
Rode linzen
50 g
Peterselie, fijngehakt
3 el
Chilipepertje, zonder zaadjes en fijngehakt
0.5
Zout, peper

Pompoensoep met linzen en tomaten

Bereiding

1

Schil de pompoen, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in blokjes. Leg er enkele apart. Fruit de sjalot, de knoflook en de paprika in de olie in een stoofpot. Voeg het grootste deel van de pompoen toe en giet er de bouillon over.

2

Voeg de komijn en de passata toe, dek de pan af en laat 20 min sudderen, tot de pompoen gaar is. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Kruid met zout en peper.

3

Voeg de linzen en de apart gehouden blokjes pompoen toe en laat nog 20 min koken op een zacht vuur. Wordt de soep te dik, giet er dan nog wat water bij. Kruid bij indien nodig, bestrooi met peterselie en het fijngehakte pepertje en dien op.